OBS! Åben for tilmeldinger! Se nederst på siden for praktisk info, pris, tilmelding og COVID-19-politik. 

Træningsophold: Malaga og Sierra Nevada, april, 2023

Deltagerantal: 18

April måneds træningsophold består af 4 enestående etaper i de varierede bjergområder i baglandet til Costa del Sol og i Sierra Nevadas højfjeld. Noget af  Spaniens mest udfordrende cykelterræn. Og nok så væsentligt: Europas bedste klima i vinterhalvåret.

 

 ”Noget at glæde sig til. De høje bjerge. De store udsigter. De udmarvende stigninger. De lange, hurtige nedkørsler. Steder, der skaber minder.”

Ankomst, aften

 

Ankomst, Malaga. Transfer til den lille fredelige kystby Maro – 50 kilometer øst for Malaga – til hotellejlighederne “Casa del Barrio”, der er vores base de første 3 nætter. Hver lejlighed har 3 enkeltværelser, spisestue, køkken, badeværelse og vaskemaskine. Og naturligvis ligger “Casa del Barrio” i første parket med udsigt til Middelhavet.

Dag 1 – Maro

 

114 km, 2900 højdemeter

Førstedagens etape er henlagt til hjertet af nationalparken Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama i Malagaprovinsens bagland. Stigningerne på “La Ruta Almudejar”  er koncentrerede og kontante og kulminerer i pas i 1000 meters højde. Vi kommer omkring de fleste af nationalparkens højtliggende, hvidkalkede andalusiske bjerglandsbyer, der naturligvis byder på super kaffestop på det lokale torv.  

Dag 2 – Maro

Maro – Almuñecar – Jete – Carretera de la Cabra – Collado de los Poyos del Pescado – Jayena – Arenas del Rey – Alhama de Granada – Torre del Mar – Maro.
172 km, 3200 højdemeter

Lidt af en kongeetape, der byder på alt det bedste fra Malagas bagland: Den 24 km lange, kendte Vuelta-stigning op til passet Collado de los Poyos del Pescado i 1.276 meters højde; småbyer, græsgange og olivenlunde på sletten bag Tejeda-bjergkæden og den teknisk krævende nedkørsel fra det historiske og strategiske Zafarraya-pas, kendt fra flere etaper i Vuelta a España. Der rulles af langs kysten hjem til Maro. Der er mulighed for at afkorte etapen og nøjes med klatreturen op af Collado de los Poyos del Pescado. Download etapen her.

Dag 3 – Lanjarón

Maro – El Rescate – Peña Escrita – Jete – Ítrabo – Molvízar – Llobres – La Bernardilla – Guájar Faragüit – Tablate – Lanjarón.
97 km, 2800 højdemeter

Transportetapen, der i sig selv er en oplevelse, lægger vejen forbi kystens  hårdeste stigning, hvis man spørger de lokale cykelryttere – Peña Escrita. Med udsigt til Middelhavet går det ned til appelsinlundene og de bastante klippemassiver, der rejser sig som mure langs Guadalfeo-floden. Herfra går det atter op gennem øde bjergområder hele vejen til kurbyen Lanjarón ledsaget af udsigter til Sierra Nevadas snedækkede tinder. Download etapen her.

Dag 4 – Lanjarón

Lanjarón – Órgiva – Pampaneira – Capileira – Busquístar – Trevélez – Juviles – Cástaras – Torvizcón – Órgiva – Lanjarón.
106 km, 2.900 højdemeter

Las Alpujarras på sydsiden af Sierra Nevada er scenen for 4. dagens etape på 106 km. Noget af det bedste træningsterræn i Andalusien. Først den 32 kilometer lange opkørsel op til højfjeldet omkring Trevélez, byen, der kalder sig Spaniens højest beliggende. Undervejs er der mulighed for et par hurtige afstikkere til bjerglandsbyerne Cañar og Capileira, som var målområde, da Vuelta´en kom forbi på 7. etape i 2015.

Derefter tilbage til Lanjarón på småveje, der løber gennem søvnige bjerglandsbyer, hvor tiden går sin stille gang på den lokale café. Ægte bjergkørsel. Store udsigter. Ren, tynd bjergluft og klart, skærende sollys. Download etapen her.

Afgang, formiddag

Transfer fra Lanjarón til Malaga lufthavn

Praktisk info

Malaga & Sierra Nevada, april, 2022

Denne tur henvender sig til dig, der sætter kilometer ind på kontoen hele året – på din landevejs- eller crosscykel – og lige vil have lidt sol på næsen og finpudse formen inden forårets løb og træningspas i Danmark. Du er i en god grundform inden du tager afsted, så du kan få det optimale ud af træningsopholdet. Ønsker du at høre nærmere om niveau og de fysiske krav er du er velkommen til at kontakte Thomas Alstrup/Proceres Cycling på tlf. 30 29 30 72 eller Bo Kamstrup/Mensch Maschine på tlf. 22 42 04 30.

Vi kører i 2 grupper, så der er plads til ryttere på forskelligt niveau. Til hver gruppe knyttes en træner. Der er plads til 20 deltagere på denne tur.

Træningsopholdet inkluderer:

  • 4 enestående etaper, daglig træning og gode kaffestop med kompetente trænere/guider.
  • 5 overnatninger: Vi ryster truppen sammen og lægger ud med 3 overnatninger i 4 personers hotellejligheder i den lille kystby Maro. I Lanjaron tilbringer vi 2 nætter på Hotel Andalucia, hvor der er mulighed for at vælge mellem dobbelt eller enkeltværelse.
  • ½ pension: Morgen- & Aftensmad.
  • Briefinger og baggrundsinfo: Intro til næste dags etape over en drink: Cykelhistoriske facts, kulturel og historisk baggrundsviden inspireret af bogen ”Landevejscykling i Sydeuropa”.
  • Sikker opbevaring af cykler.
  • Transfer fra Malaga lufthavn til Maro & fra Lanjaron til Malaga lufthavn i chartret bus med plads til cykelkufferter. Transfer til og fra Malaga passer med nedenstående flyafgange. Ankommer du på et senere tidspunkt må du selv arrangere og dække omkostninger til transfer.
  • Transport af cykelkufferter, øvrig bagage og udstyr fra Maro til Lanjaron, hvor bagagen står klar på hotel Andalucia, når feltet ankommer efter 3. etape.
  • Billig leje af landevejscykel. Mulighed for at benytte særaftale om leje af cykel, der står klar ved ankomsten til hotellejlighederne i Maro. Der er tale om Orbea Carbonrammer med Shimano Ultegra 8000/Shimano 105 gear. Pris 22 euro pr. dag.

Pris, tilmelding og COVID-19-politik

  • Træningsophold + delt dobbeltværelse i Lanjaron, kr. 2900/person
  • Træningsophold + eget værelse i Lanjaron, kr. 3500/person

Fly er ikke inkluderet i prisen for ovenstående træningsophold!

Anbefalede direkte flyafgange i forhold til transfer til Maro:

 

    Der skal betales depositum på kr. 1.000 ved tilmelding. OBS!: Fraråder det danske udenrigsministeriums rejsevejledning alle unødvendige rejser til Andalusien på afrejsetidspunktet på grund af Covid-19, returnerer Proceres Cycling det indbetalte depositum + alle øvrige indbetalinger til Proceres Cycling i forbindelse med opholdet. 
    I alle andre tilfælde refunderes depositum ikke ved afbud efter den 1. april, 2023, der også er fristen for indbetaling af det resterende beløb.

    10 + 13 =

    Tilmelding til og yderligere info om Malaga og Sierra Nevada, april, 2023.

     

    Skal jeg kontakte dig vedr. træningsopholdet?

    Skriv lidt om, hvad du gerne vil vide mere om og/eller send dit tlf.nr., hvis du gerne vil have en snak om træningsopholdet.