Interesseret i næste tur til Siena/Toscana? Se blanket nederst på siden under praktisk info, pris, tilmelding og COVID-19-politik. 

Træningsophold: Siena og Toscana 8. – 13. oktober, 2022

Deltagerantal: 18

Oktober måneds træningsophold foregår på Toscanas berømte, hvide landeveje, der hvert år lægger grus til det legendariske motionsløb “L´Eroica” og nyklassikeren blandt de professionelle UCI-løb, “Strade Bianche”. 4 etaper i Europas måske smukkeste kulturlandskab med garanti for masser af højdemeter i det kuperede terræn.

 

 

 ”Noget at glæde sig til. De høje bjerge. De store udsigter. De udmarvende stigninger. De lange, hurtige nedkørsler. Steder, der skaber minder.”

8. oktober,

eftermiddag

 

Ankomst, Firenze Lufthavn. Transfer til Siena og indlogering i hotel inden for bymurene i Sienas gamle middelalderby. Udlevering og klargøring af cykler.

Dag 1 – Crete Senesi

 

Siena-Montalcino-Chiusure-Siena: 117 km, heraf 55 km strade bianche & 2100 højdemeter

Allerede på 1. dagen er der masser af strade bianche stemning i feltet, når vi lægger vejen forbi det fascinerende og stemningsfyldte Crete Senesi. Hér og dér brydes de bølgende kornmarkers uendelige horisont af en cypresallé, der snor sig op til et ensomt beliggende herresæde. Etapen kulminerer når vi tager bagvejen fra Bibbiano op til vinbyen Montalcino: Målområde, da Toscanas strade bianche debuterer i Giro´en i 2010.

.  

Dag 2 – Chianti Classico

Siena- Radda – La Piazza – Radda – Castello di Brolio – Siena: 111 km, heraf 36 km strade bianche & 2100 højdemeter

Dag 2 er en tour de force i det bedste Chianti formår: Skovklædte skråninger veksler med blide bakkestrøg, hvor druerne modner på vinstokke i sirlige, lysegrønne rækker. Ad småveje og udvalgte strade bianche strækninger går det til hjertet for vinproduktionen i Chianti: Radda, Castellina og Gaiole – startbyen for Strade Bianche retroløbet L´Eroica. Stigningerne er som landskabet. Imødekommende. Venlige. Men undervurdér dem ikke. De er konstante og lange. Heldigvis ledsages man ofte af et brag af en Chianti-udsigt.

Dag 3 – Val de Merse

Siena – Radicondoli – Gerfalco – Chiusdino – Siena: 126 km, heraf 33 strade bianche & 2400 højdemeter

3. etape er en landevejsetape i det vulkansk aktive område Val de Merse med de mange brandvarme geotermiske kilder. 126 kilometer på skovveje og god asfalt rundt om Colline Metallifere – metalbjergene – som etruskerne gennemhullede som de første på jagt efter ædle metaller. Du omsluttes af skov på de 7-9 kilometer lange stigninger og pludselig – på toppen, når terrænet flader ud –  bliver du præsenteret for frodige engstrøg og flotte udsigter til nabobjergenes grønklædte skråninger.

Dag 4 – Monte Amiata

Siena – Asciano – Montalcino – Monte Amiata – San Quirico d´Orsia – Buenconvento – Siena: 190 km, heraf 30 strade bianche & 4000 højdemeter

Kongeetapen, der opsummerer det hele: Tidligt i sadlen og ud på landevejen, der  snor sig som et langt, tyndt sort bånd over Crete Senesis vidder; Via Montalcinos vinmarker til den udslukte, skovbevoksede vulkan Monte Amiata, oplandets højeste bjerg, hvor hovedparten af etapens højdemeter indkasseres uden de store ekstremer. Tilbage igen gennem Val d´Orcias UNESCO-fredede kulturlandskab – cypresser, kornmarker og olivenlunde – inden de 30 afsluttende, flade strade bianche kilometer til Siena. Der kan stiges af flere steder på etapen, hvis stængerne ikke er til samtlige 190 kilometer.

13. oktober,

eftermiddag

Transfer fra Siena til Firenze lufthavn

Se videoen fra turen til Toscana og Siena i 2022.

Praktisk info

Siena og Toscana 8.-13. oktober, 2022

Du er i god grundform, træner jævnligt på din landevejs- eller crosscykel, og skal lige ha´ lidt sol på næsen i godt selskab – både på etapen og til aftensmåltidet i Siena. Etaperne afvikles på strade bianche og landevej, så du kan vælge at medbringe din cross/gravel-cykel eller sætte 28 tommers – eller bredere – dæk på din landevejscykel. Nærmere info om ruter, krav til cykler, niveau og fysiske krav vil fremgå at den Facebook gruppe, der oprettes for deltagerne, ligesom du er velkommen til at kontakte Thomas Alstrup/Proceres Cycling på tlf. 30 29 30 72 eller Bo Kamstrup/Mensch Maschine på tlf. 22 42 04 30.

Vi kører i 1 gruppe, men der er plads til ryttere på forskelligt niveau. Dels samles der op undervejs – det skal være en oplevelse for alle – dels giver de mange smutveje i området mulighed for at skære nogle kilometer af, hvis det viser sig at benene ikke er til hele etapen. Der er plads til 18 deltagere på denne tur.

Træningsopholdet inkluderer:

  • 4 etaper på strade bianche og småveje i oplandet til Siena med gode kaffestop og kompetente trænere/guider.

  • 5 overnatninger: Vi bor på hotel, eller hotellejligheder i Siena. der vil være mulighed for at vælge mellem dobbelt eller enkeltværelse.

  • Delvis ½ pension: Morgenmad og 2* fælles aftensmad: På ankomstdagen og efter den sidste dagsetape 

  • Briefinger og baggrundsinfo om næste dags etape over en drink: Cykelhistoriske facts, kulturel og historisk baggrundsviden inspireret af bogen ”Landevejscykling i Sydeuropa”.

  • Sikker opbevaring af cykler.

  • Transfer mellem Firenze lufthavn og hotel i Siena. Transfer til og fra hotel i Siena passer med nedenstående flyafgange. Ankommer du på et andet tidspunkt må du selv arrangere og dække omkostninger til transfer.

  •  Mulighed for at benytte særaftale om leje af cykel, der står klar ved ankomsten til Siena. OBS! Proceres cykling arrangerer særskilt transport, hvis du ønsker at medbringe din egen cykel. Pris Danmark/Siena tur/retur 1050 d.kr. 

Pris, tilmelding og COVID-19-politik

  • Træningsophold + delt dobbeltværelse i Siena: 2.800 d.kr.
  • Træningsophold + eget værelse i Siena, 3.500 d.kr

Fly er ikke inkluderet i prisen for ovenstående træningsophold!

Der skal betales depositum på 100€ ved tilmelding. OBS!: Fraråder det danske udenrigsministeriums rejsevejledning alle unødvendige rejser til Siena/Toscana på afrejsetidspunktet på grund af Covid-19, returnerer Proceres Cycling det indbetalte depositum + alle øvrige indbetalinger til Proceres Cycling i forbindelse med opholdet. 
I alle andre tilfælde refunderes depositum ikke ved afbud efter den 8. september, 2023, der også er fristen for indbetaling af det resterende beløb.

4 + 10 =

Tilmelding til og yderligere info om Strade Bianche/Siena, 2022.

 

Skal jeg kontakte dig vedr. træningsopholdet?

Skriv lidt om, hvad du gerne vil vide mere om og/eller send dit tlf.nr., hvis du gerne vil have en snak om træningsopholdet.